Гърция получи пълна подкрепа за участието на страната в европейската цифрова икономика

Гръцкото правителство получи пълна подкрепа за участието на страната в европейската цифрова икономика, съобщиха от кабинета на гръцкия премиер след срещата на Алексис Ципрас с българския еврокомисар Мария Габриел.

Двамата обсъдиха стремежът на Европейския съюз за създаване на единен цифров пазар. Медиите коментират посещението на еврокомисар Габриел като изключително важна стъпка за участието на Гърция в трансгранични цифрови услуги и създаване на иновативни европейски предприятия.
Συνάντηση Τσίπρα με την Ευρωπαία Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας στο Μαξίμου
Премиерът Ципрас постави акцент и на възможностите за откриване на нови работни места при реализиране на европейските проекти. Всичко, което Гърция е постигнала в областта на съвременни технологии, не би се случило без помощта на Европейския съюз, благодари гръцкият премиер.
Еврокомисар Мария Габриел подкрепи позицията на гръцкия премиер за равноправен достъп на всички европейски граждани до съвременните технологии. Премиерът Ципрас поздрави българския еврокомисар за новия пост, като пожела на Мария Габриел успехи в трудния ресор – цифрова икономика и общество.“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.