Чехия е обявена за най-нездравословната държава в света

Чешката република е обявена за най-нездравословната държава в света. И всичко това заради затлъстяването, алкохола и тютюна. Такова смело твърдение беше направено от британската компания Clinic Compare, която се занимава с козметологични операции.Струва си да се отбележи, че най-здравите са хората в Афганистан.

Рейтингът е съставен въз основа на данни от различни източници, включително Световната здравна организация и американската ЦРУ. Проучването отбелязва рекордни обеми чешка консумация на алкохол – средно 13,7 литра чист алкохол на година. Според популярността на тютюнопушенето Чешката република се класира на 11-то място в класацията.

В първите десет най-„нездравословни“ страни, с изключение на Чешката република, са Русия, Беларус, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Полша, Люксембург, Литва и Съединените щати. Но страната с най-малък брой лоши навици е Афганистан – втората от края на мястото по отношение на броя на хората, страдащи от затлъстяване, ниска консумация на алкохол и цигари.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.