Цветан Цветанов във Враца: Северозападът е приоритет на правителството и това гарантира растеж в региона

„Идеята на поредицата срещи е да се създаде среда за подготовка и реализация на предстоящите местни избори. Преди тях ще се проведат изборите за европейски парламент, така че те могат да бъдат добър старт на предстоящия местен вот. Този избор ще бъде доста атрактивен, с местен акцент. Още от сега общинските съветници, кметовете на населените места и кметовете на общините трябва да започнат да мислят и да работят за следващият избор. Практиката показва, а това е и немският модел – местната власт е гръбнакът на една партия. Местната власт е една армия от хора, които работят и са в постоянна комуникация с хоратаи и избирателите”.

Това каза във Враца председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той участва в областно събрание на структурата в града.

Цветанов акцентира върху усилията, които полага правителството за развитието на региона. „Северозапада е особен приоритет, което гарантира растеж. Но това не може да стане с магическа пръчка. В момента е приоритетно да се направи четирилентовия път между Ботевград и Мездра. Има още много какво да се желае, но всичко това са процедури, които трябва да се изпълнят. Страната сега е стабилна. Средствата, които сега се влагат и по ОП „Региони в растеж“- 624 млн. лева, и по Програмата за селските райони общо 1,5 млрд. лева, гарантират тази стабилност. В момента приоритет е образованието, като всяка следваща
година парите в сектора ще се увеличават. От 1 октомври се повишава и минималната пенсия на 200 лв. Тези две мерки възлизат на повече от 500 млн. лева. Това променя живота на всички ни“, категоричен бе Цветан Цветанов.

На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ Петя Аврамова и Красен Кръстев, общинският ръководител на партията Малина Николова, кметове на общини от ГЕРБ, общински ръководители и организационни секретари от областта.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.