Отиде си една епоха! Основателят на „Плейбой“ Хю Хефнър почина

В своя дом в Лос Анджелис, на 91-годишна възраст е починал основателят и създател на популярното американско списание за мъже Playboy („Плейбой“) Хю Хефнър, предават в тези минути печалната вест световните осведомителни агенции.

Както съобщават американските издания, той е починал от естествена смърт, в обкръжението на семейството си и приятели, пише Блиц.

„Моят баща имаше изключителен живот в ролята си на първопроходец на определен вид средства за масова информация и култура, а също така участва в някои от най-значителните социални и културни движения на нашето време в пропагандата на свободата на словото, гражданските права и сексуалните свободи“, заяви Купър Фефнър, син на починалия и главен творчески директор на Playboy Enterprises.

Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 г. в Чикаго. След службата си в армията, той завършва факултета по психология към Университета в Илинойс. Идеята за списанието Playboy се ражда още в студентските му години. През декември 1953 г. излиза първият брой на изданието като на обложката е блестящата Мерилин Монро.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.