ГЕРБ до Добрев: Остани в политиката и се бори срещу злото!

След като депутат от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че напуска парламента и всички постове, които заема, защото се чувства „смъртоносно ранен“ след скандала, който се разрази около него, от ГЕРБ-София го призоваха да остане в политиката.

В позиция, изпратена до медиите, от софийската структура на партията  посочват, че изразяват пълната си подкрепа към него.
„Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо. (Едмънд Бърк). Водени от вярата, че за справедливостта трябва да се борим, ние, членовете и ръководството на ГЕРБ-София, изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев. За нас е омерзително, че един добър и достоен човек, беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации“, пише в съобщението.

От ГЕРБ-София са убедени, че Добрев ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят и не подлагат на съмнение неговата невинност.

„Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на “другарите” от БСП.Тези, които доведоха България до няколко национални катастрофи, да бъдат морални съдници, е мерзко и недопустимо. Още по-недопустимо е заради лъжите на подлите, да си тръгват почтените. Затова, Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка, защото истината е една и тя ще излезе наяве“, обобщават  представители на партията на Бойко Борисов в София.

В подкрепа на Добрев се обявииха младежката и женската организации на ГЕРБ, а също и местните организации във Велико Търново, Перник, Бургас, Разград, Ловеч, Русе, Кърджали

Самият той по-рано обяви, че вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го е уведомил за намеренията си да се оттегли. Премиерът споделил мнението, че единствената достойна постъпка е да се откаже и не му е противоречал.

Бившият енергиен министър се оказа в окото на шуробаджанашки скандал в Хасково след като стана ясно, че е назначил роднини, приятели и бивши съученици на възлови позиции в общината.

По време на скандала, който избухна преди дни, ГЕРБ се разграничи от кмета на Хасково Георги Беливанов заради бездействието му по редица проблеми на общината. Вчера пък Беливанов обяви, че самият той не се дистанцира от ГЕРБ, а от Делян Добрев.

Днес депутатът обясни, че преди три години кметът е бил пенсионер, но станал областен управител по негово настояване. „Няма ненаказано добро“, каза Добрев пред bTV.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.