Facebook група в защита на Делян Добрев – невинен е!

„Заставам зад Делян Добрев и не приемам неговата оставка!!!“

Под това име група във фейсбук застана зад депутата от ГЕРБ и бивш икономически министър Делян Добрев, който подаде оставка от всички постове в неделя. Това стана след едноседмични престрелки, в които участваше и депутатката от БСП Елена Йончева, обвиняваща Добрев в шуробаджанашки назначения, на които кметът от ГЕРБ Добри Беливанов се е противопоставил. Добрев обясни, че е говорил с Бойко Борисов, след което подаде оставка.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че при гласуване ще бъдат „против“ оставката на Делян Добрев и се надяват тя да не бъде приета. Те не знаят дали ще има предварително решение на парламентарната група по въпроса, но ако трябва всички да гласуват по съвест, едва ли някой от депутатите ще гласува различно от „против“. Има очаквания и народните представители от парламентарната група на „Обединените патриоти“ също да гласуват „против“ оставката на Добрев, тъй като в неделя вицепремиерът и лидер на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов призова тя да не бъде приемана. ГЕРБ и „Обединените патриоти“ има мнозинство от 122 гласа в Народното събрание.

Тази вечер зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов лично ще се опита да разреши ситуацията в партийните структури в област Хасково след напрежението между кмета Добри Беливанов и Добрев, който е и областен координатор. Добрев обаче вече получава сериозна вътрешнопартийна подкрепа от ГЕРБ.

Освен че ще изразят подкрепата си за Делян Добрев на срещата с Цветан Цветанов тази вечер, местните функционери на ГЕРБ в Хасково ще поискат оставката на кмета Добри Беливанов. Партийците искат да чуят позицията на ръководството на ГЕРБ по този въпрос. Беливанов е поканен на срещата, но се очаква да не присъства, макар че е заявил, че остава кмет на ГЕРБ.

Добрев получава подкрепа от евродепутата Андрей Ковачев, както и от всички евродепутати от ГЕРБ.

В защита на Добрев се обявиха и негови съпартийци отново в социалната мрежа.

„Не приемам оставката на Делян Добрев, като народен представител! Ще гласувам против!“, написа Десислава Атанасова.

„Делян Добрев е сред основните автори на идеята за саниране на многофамилни жилищни сгради, както и за намаляване на административната тежест. Просто факти…“, написа шефът на парламента Димитър Главчев.

Четете още:

Емил Радев: Всички структури на ГЕРБ подкрепиха Делян Добрев

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.