Цветан Цветанов се срещна с представители на Американската търговска камара за ЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов се срещна днес с представители на Американската търговска камара за Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Американската търговска камара за ЕС /AmCham EU/ представлява американски компании, ангажирани с Европа по отношение на търговия, инвестиции и въпросите на конкуренцията. Целта й е да осигури ориентиран към растеж бизнес и инвестиционен климат в Европа.

Основен акцент на разговорите бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Бяха обсъдени и теми като европейската перспектива пред Западните Балкани, охраната на европейските граници и киберсигурността. „Времето беше кратко и не ни позволи да обсъдим всички теми, които искахме.

По инициатива на нашите гости ще проведем следваща среща помежду си в Брюксел“, посочи Цветан Цветанов. В края срещата Цветан Цветанов сподели, че времето не е позволило да бъдат обсъдени всички теми, обект на взаимен интерес. Той отбеляза обаче, че по инициатива на неговите гости ще бъде организирана нова среща помежду им в Брюксел.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.