Удостоверение за доходи от пенсии от други държави пуска електронно България

Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка с електронните си услуги. От началото на този месец на интернет страницата на институцията е активна нова административна е-услуга.

Става дума за издаване на удостоверение за доходи от пенсии от други 4 държави, изплащани чрез посредничеството на НОИ. Чрез нея всички лица, които живеят в България и получават чрез НОИ своите пенсии, отпуснати от институции в Германия, Русия, Украйна и Молдова, могат да подадат заявление онлайн. След това те получават документ, удостоверяващ размера и вида на плащанията по избран от тях начин, включително и по електронен път, коментираха от НОИ. За да ползват новата електронна услуга, потребителите трябва да притежават електронен подпис или персонален идентификационен код.

„Услугата е платена, като за изготвянето на посоченото удостоверение се заплаща сума съгласно Тарифата за цените и начините на ценообразуване за изготвяне на специализирани продукти и услуги“, допълниха от институцията.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.