Българче спечели първо място на конкурс в Италия

Едно българско дете изправи на крака публиката на 27-ото издание на конкурса „Prize Of Lanciano“, който се проведе в италианския град Ланчано. 11-годишната Иванеса Илиева от Ловеч, спечели първо място с изпълнението си на акордеон и обра овациите и възхитата на журито.

На музикалната надпревара тя бе придружена от доц. д-р Добромир Митев, преподавател по акордеон в столичната НМА „Проф. Панчо Владигеров“, който бе част от 20-членното международно жури.

Талантливото момиче извоюва 1-во място в категория Класика/Вариете за солисти до 12 години, състезавайки се с 11 деца от различни държави – Унгария, Финландия, Литва, Украйна.

Ванеса е ученичка в 5-и клас в Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч и е възпитаничка на Музикалната школа в Ловчанско читалище „Наука-1870“ с преподавател Латинка Банева.

Това високо отличие не е първо за нея. Тази година тя спечели първа награда на Националния конкурс „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар и се представи блестящо на международен конкурс в Германия. До успехите стига с изключителната подкрепа на своята преподавателка и професионализма на доц. д-р Добромир Митев, радетел за развиване на акордеонното изкуство в родния му град Ловеч.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.