Цветан Цветанов се срещна с докладчика на ЕП по Регламента за Европол Агустин Диас де Мера

Напредъкът на България във всички сфери е видим за цяла Европа и безспорен принос за това има правителството на Бойко Борисов. Това заяви докладчикът на Европейския парламент за Регламента на Европол Агустин Диас де Мера по време на работна среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Двамата разговаряха в Брюксел на заседанието на съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Европол.

По време на срещата Цветанов и испанският евродепутат обсъдиха проекта за Програмен документ на Европол за периода 2018-2020 г. Агустин Диас де Мера изпрати специални поздравления на премиера Бойко Борисов и припомни отличното сътрудничество по времето, когато Борисов е бил главен секретар на МВР, а той генерален директор на испанската полиция. „Оценката на Испания и испанските служби за сигурност за работата ни с Борисов и с вас като вицепремиер и министър на вътрешните работи винаги е била отлична. Радостен съм, че продължаваме да работим заедно“, каза Диас де Мера пред Цветанов.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ запозна евродепутата от ЕНП с политическата ситуация в България и последните законодателни инициативи на ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. Двамата се обединиха около извода, че основните предизвикателства пред системата за сигурност в ЕС и Европол остават организираната престъпност, киберпрестъпността и охраната на външните граници на ЕС.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.