Гръцки бизнесмен изригна: Плащам хонорара на адвоката срещу клеветата за българите

Гръцкият бизнесмен Христо Мурутис, който от 20 години живее в България е готов да поеме всички финансови разходи на България, за да поиска отговорност на гръцкия сайт „Прото тема” относно оскърбителния материал публикуван на 15 октомври под заглавие: Внимание Българки!

Снимка на Christos N. Mouroutis.

„Долна, ужасна и достойна за заплюване е тази расистка публикация поради някои съвпадения, които са в резултат на икономическата катастрофа на България през 1997 година поставя една цяла нация до стената. Долнопробна и расистка статия, която трябва да предизвика вниманието на прокурора. Ние, гърците които живеем в България и познаваме българския народ от близо сме първите, които ще реагираме. Такива случаи е имало и при други нации, както и в Гърция. Лично ще бъда първият, който ще изиска от властите на гостоприемната и любима втора моя родина България да обжалват и дори да подадат съдебен иск срещу тази долнопробна „Първа тема””, заяви г-н Мурутис.

„След престъплението на остров Крит, всеки текст, в който се споменава се пише  „българина“, „българката“  и бяха обесени всички българи чрез  този расистки репортаж. Но нито един от тези журналисти не писа за престъпленията на гръцките „предприемачи“ през 90-те години в Южна България. В България никога не са писани подобни текстове. Трябва да се поиска отговорност на издателя за тази клевета”, допълва той.

Христос Мурутис е роден в Атина и присъства на българския пазар от 2000 година. Пристига в България като член на Борда на директорите на Интернет доставчика BITEX, който тогава е закупен от гръцките компании Germanos и LogicDIS.През 2002 година основава Юрокапитал Финанс АД, където е един от основните акционери. Чрез компанията успява да се наложи като основен консултант и инвестиционен мениджър за гръцките инвеститори в България.

Само за периода 2004 – 2005 година е управлявал инвестиционни проекти за над 100 млн. евро и е осъществил някои от най-успешните сделки на пазара на недвижимо имущество в страната.

Към момента Мурутис упавлява инвестиционен фонд с повече от 1 млрд лева инвестирани в България.

Четете още:

„ВНИМАНИЕ БЪЛГАРКИ“: Външна проституция, българско гето от млади жени, три брутални убийства с обща националност

One comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.