Тръмп обсъди с Ципрас възможности за газови доставки за Гърция и България

Американският президент Доналд Тръмп и гръцкият министър-председател Алексис Ципрас са обсъдили възможностите за доставка на американски втечнен природен газ в Гърция, България и Европа като цяло.

„В областта на енергетиката оцених приноса на Гърция в подкрепата й за европейската енергийна сигурност и изграждането на трансадриатическия газопровод, интерконетора между Гърция и България и съоръженията за втечнен природен газ“, заяви Тръмп на съвместната пресконференция на двамата лидери в Белия дом, предавана на живо от световните медии.

„Тази инфраструктура би могла да доставя различни енергия от различни източници към Европа, в това число и на втечнен природен газ от САЩ. Това бизнес перо, както знаете, става все по-голямо и по-голямо. Това би било от полза и на двете страни и би създало нови работни места в САЩ“, каза още американският държавен глава.

„Пред нас има необятни възможности за сътрудничество. Обсъдихме въпросите за съвместна работа между нашите две страни в областта на отбраната, енергетиката, търговията“, каза добави той.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.