Бехеровката – символът на Чехия

Ако не бирата, тогава какво е символ на чешката хранително-вкусова промишленост? Коленото от Верово? Но свинското джоланче е популярно в много страни, били част от Австро-Унгария.

Нека да търсим нещо много автентично и чешкои. Всички са чули за Карлови Вари. Това е град, който е бил посетен „от водите“ от древни времена, когато се е наричал Карлсбад. Сега не говорим за медицински процедури. Ни са и прочутите вафли.

Не забравяйте за друг популярен „източник“, така шеговито чешките наричат ​​местния алкохол „Becherovka“, който е и ярък знак на Карлови Вари. Becherovka се продава в Чешката република навсякъде и навсякъде, в съдове от всякакъв формат. Към традиционната билкова инфузия започнаха да се добавят нови вкусове.

Между другото, фенове на тази тинктура могат да посетят музея „Ян Бечер“, създателят на напитката. Музеят се намира в старата аптека, където Бечер е работил през деветнадесети век на адрес: TG Masaryka 57 360 01 Karlovy Vary.

Разбира се, Becherovka ще бъде чудесен подарък от Чехия – интересен вкус, оригинална опаковка. Така че, според нас, този нопитка е именно най-яркият чешки символ, много подходящ за подарък.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.