Борисов: Докато аз съм председател на ГЕРБ, без БСП в коалиция

„В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията“ заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната политическа академия на МГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани.

“ Ние не искаме такъв съюз.“, заяви Борисов. Премиерът подчерта, че е дал предолжение БСП да оглави парламента заради стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Премиерът посочи, че вот на недоверие се внася с цел да се свали действащото правителство и парламент и да се предизвикат нови избори. „Как си представят национално отговорните политици от БСП, че ще изглежда България в очите на Европа със служебно правителство и в предизборна кампания по време на Председателството ни на Съвета на ЕС“, попита той. Борисов бе категоричен, че и този вот няма да мине.

Премиерът заяви, че ГЕРБ и държавата са в отлична кондиция. „Имаме 4% ръст на икономиката, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 млрд. за рехабилитация на училища, детски градини, ВиК, 165 млн. лева за армия и полиция. 120 млн. лева номинал за научни изследвания. Инвестираме в образование“. Борисов коментира, че проектобюджетът за 2018 година е добър. Според него алтернативният бюджет на БСП дава повече разходи, но без приходи.

кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.