Разложанинът Петър Дурев е новата звезда на волейболен клуб зад Океана

Треньорът на Ню Берлин Юнайтед, Ник Маск покани двуметровият разложанин Петър Дурев в САЩ, за да присъства на тренировъчни сесии с младежкия отбор и поиска оценка за представянето на младежа

След като видя  потенциала на Дурев в една сурова тренировка, Маск реши да го направи част от главния отбор.

„Знаех, че ще запълни пролуката, която имахме“, каза Маск.

Дуре ви преди това бе посещавал Съединените щати, но сега окончателно реши да напусне родната си страна и родителите си, за да се премести с леля и чичо си в Ню Берлин през август 2016 г. Неговата цел е да се осигури по-добри академични и кариерни възможности.

„Очевидно е имало период на адаптация на Петър, но това е по-скоро в съответствие с адаптирането към културата и езика. Екипът бързо прие Петър като силен играч, който ще помогне на отбора да постигне нашите цели“ -хвали го треньорът.

„Наистина мисля, че най-голямата му сила е желанието му да бъде най-добрият играч“ каза Маск.

След като приключи миналата година, Дурев трябваше да реши дали ще остане в Ню Берлин или ще се върне у дома при родителите си в България. Успехът, който е имал през първата си година в Съединените щати, го накара да остане. „Възможностите, които имам тук са страхотни и аз взех решение“, каза Дурев. „Имах подкрепата на леля и чичо ми. “ – споделя младият талант, който вече е титуляр в Ню Берлин.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.