Цацаров на работно посещение в Гърция от днес

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение от днес в Република Гърция по покана на г-жа Ксени Димитриу-Василопулу, главен прокурор при Върховния съд, съобщи пресцентърът на Прокуратурата на Република България.

Посещението е в рамките на сътрудничеството между Прокуратурата на Република България и Прокуратурата при Върховния съд на Република Гърция, след подписване на Споразумение за сътрудничество, на 23 ноември 2015 г. в София.

Това е трета среща на главните прокурори на съседните страни, като първите две са проведени в България. Основна тема на разговори и обмен на информация сега е противодействието на тероризма.

В програмата са предвидени срещи с прокурори и ръководни офицери в гръцката полиция от отделите за борба с вътрешния и външния тероризъм. Сотир Цацаров ще се срещне и с министъра на правосъдието на Република Гърция. Главният прокурор е придружаван от Ася Петрова, заместник-главен прокурор, както и от Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.