Цветанов: Нямаме притеснения да бъде искана оставката на Главчев

От ГЕРБ са обсъдили въпроса с коалиционните си партньори

„Нямаме никакви притеснения да бъде поискана оставката на Димитър Главчев”. Това заяви в предаването „Здравей, България” председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Опозицията се закани в сряда, че ще иска оставката на парламентарния председател, след като той отстрани от едно заседание на парламента лидера на БСП Корнелия Нинова, а депутатът Антон Кутев – за две. Това е второ искане за оставка на Димитър Главчев за по-малко от година. Първият път той оцеля на поста с 4 гласа преднина.

„Говорили сме с колегите от партиите, които формираме парламентарно мнозинството, нямаме никакви притеснения да бъде искана оставката и да бъде гледана в пленарна зала”, заяви Цветанов. „Да го направят по-бързо, за да може после да вървим към подобряване на средата за работа и да гледаме законодателството, за което сме избрани.

Цветанов защити председателя на парламента и решението му.

„На никой не му е позволено да обижда парламентарна група или министър-председателя”, заяви Цветанов.

Цветанов коментира оценката на БСП за евродоклада, който опозицията оцени като „тежък шамар”.

„Всеки говори за някакви шамари. Нормално ли е това да го каже лидер на опозицията? На тази жена, която аз уважавам като председател на опозицията, аз преди 3 дни протегнах ръка, за да работим заедно по законодателството за давността на приватизацията.”

По думите му БСП не отговорили със същото, което означавало, че ще „премине в юмрук”.

„С този юмрук политика не се прави. Така опозицията не би могла да спечели онова, което имаха на 26 март”, заяви Цветанов.

Цветанов коментира още, че след 2012 година това е вторият положителен доклад за страната ни.

„От май месец стабилността доведе до продължаване на реформите и за първи път няма нова препоръка”, каза Цветанов. „Отчетено е положително, че има антикорупционно законодателство, което е прието на първо четене в българския парламент”.

„При политическата ситуация в началото на година и служебния кабинет, не сме имали очакване да падне мониторинга”, допълни Цветанов.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.