Цвета Караянчева от ГЕРБ оглави парламента

Цвета Караянчева е новият председател на парламента. Това решиха депутатите, след като гласуваха оставката на Димитър Главчев.

Караянчева бе подкрепена от 138 души без БСП. Трима от червените бяха „против“, а 71 се „въздържаха“.

Ще работя така, че всички да се чувстваме равни, каза след избирането си Караянчева. „Тук е залата в която трябва да се чуват всички мнения, основани на политики, а не на личностни нападки“, каза още тя. Караянчева напомни, че депутатите са избрани за да представляват районите си.

„Когато прехвърчат личностни искри и тона излиза от рамки, трябва някой да потушава емоции. Сигурно ще има такива моменти, но трябва да проявим мъдрост и далновидност“, каза Караянчева. Тя добави, че председателство на ЕС което предстои България да поеме от януари е рядък шанс.

„Нека да бъдем мъдри, смирени, да казваме своето мнение, но да мислим за България“, призова още новият председател на парламента. Смятаме, че това е една достойна кандидатура и през всичките години като народен представител е давала добри законодателни идеи“, обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при номинацията на Караянчева.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.