Фън шуй за любов и късмет в романтичната връзка и в брака

Диляна Иванова

Ние всички искаме да бъдем щастливи в личния си живот, да имат хармонични отношения, взаимна обич. Но колко от нас могат да се похвалят, че в тази област всичко е перфектно, така като те биха искали? Някой не могат да срещнат сродна душа, други не могат да задържат любов, а трети сте стремят неуспешно към взаимно разбиране в брака. Защо се случва това? За да бъде личният живот хармоничен, трябва да имате знания, за да го направите. И да бъде в състояние да го изпълните. На първо място, не забравяйте, че хармонията в отношенията се постига с много труд. Погрешно е вярването, че щастието ни пада от небето, и ние не трябва да правим нищо, за да се случи това. Винаги трябва да работим върху себе си и върху отношенията. Но това не означава, че тази работа е свързана с прекомерна сила и постоянно напрежение. Трябва да стане ежедневен навик да сте искрени с хората, както и да дарявате близките с нещо ценно и добро, интересно и необходимо. Егоизмът се връща обратно към вас. Също така, много зависи от вашите вътрешни системи. Какво мислите за другите – такива и хора ще ви привличат и ще изпълват вашето обкръжение. И те ще се държат по този начин с вас, както и вие с тях. Има много книги за това как да намерите своя човек и да се създадете хармонична връзка. Сега ще говорим за това как да си помогнете с помощта на фън шуй.

Как да привлечем романтика и късмет?

За да привлечете партньор в живота, трябва интериора на дома ви да не е еднообразен, което означава, че преобладават само Ин или Ян. Те трябва да бъдат балансирани. Например по стените не трябва да виси картина с женски изображения. Снимки със самотни женски фигури може да изиграят лоша услуга на жената в семейството, като привлече друга жена към мъжа й. За мъжете, съответно, е важно да нямат снимки по стените на млади и несемейни мъже. За да не ви вредят картините във вашия дом – изберете снимки и изображения на мъж и жена заедно и при това излъчващи щастие или да са усмихнати или прегърнати или да показват по някакъв начин добро отношение помежду си. Енергията на тези картини ще привлече в живота ви е точно това, което отразяват.

Ин е енергия, която може да имате с помощта на много меки мебели, възглавнички, меки килими, меки одеяла, меки цветове, флорални мотиви, къдри, дантели и др. За жените е важно да се погрижат, в апартамента да присъства и Ян енергия. Ето защо трябва да има и чисто мъжки символи и предмети, както и цветове и обратното важи за господата. Те трябва да сложат и по някое каренце или снимка на влюбена двойка.

За да привлечете в живота си партньор:

Можете да си купите червено бельо и го поставете в югозападния сектор на дома. Важно е в къщата да присъства този ъгъл. Ако това е невъзможно и вие просто нямате ъгъл на югозапад, то е добре да се опитате да направите всичко възможно, за да го получите. Това може да стане с помощта на огледала, снимки и др.  И също така е добре да направите активен всеки югозапад във всички стаи на къщата. Това ще бъде много добре, ако в югозападния сектор на дома си сте боядисали стените в червено, или най-малко  в една от стаите. Или да го добавите с големи червени акценти под формата на аксесоари. Ако се противопоставяте на идеята да боядисвате пък и това би развалило досегашният стил на стаите, сложете нещо, червено в югозападната част на всяка стая с изключение на кухня, баня и тоалетна. Можете да поставите незабележими за окото промени като например да боядисате на някои елементи в червено отвътре, така че да не се виждат. Между другото, когато се появи вашият/, та избраник/ца живота ви, ще трябва да намалите изобилието от червено и да го компенсирате с неутрални цветове. Тъй като много поклонници/чки могат да направят връзката ви доста проблемна.

Укрепването на югозапад може да стане и с други средства – елементи на огъня и земята. Например, елементи, направени от глина, порцелан, камък, кристал, квадратни форми, цветове на жълто, оранжево, пясък, тухла, кафяви нюанси (на земята), и елемента на огъня – в допълнение към червено – триъгълни форми, снимки на огъня, ярки светлини . Място в този ъгъл имат и обектите по двойки, характерни образи на любовта – картини, портрети на двойки, сърца, фигурки, свещници с две свещи, чифт китайски патици и всичко, което символизира любовта и щастието в брака лично за вас.

Важно е също, в къщата да има сектор – северозапад, тъй като той е отговорен за бащата, собственика, главата на къщата, мъжа. Особено критично е, ако в този сектор се намират: тоалетна, килер, кухня и готварска печка. Активирайте север-запад с елемент на земята или метален елемент. Това са всички металически цветове и предмети: подкова, монета, кръгли форми, звънци. В допълнение може да използвате и метален бял цвят. Цветовете и предметите, подходящи за земният елемент са описани по-горе.

В дома ви, трябва да присъстват и онези области, които са отговорни за личният ви късмет в любовта. Този специален сектор се изчислява с помощта на специална таблица по датата на раждане. Това е личен номер наречен  Гуа.

Уверете се, че на всички тези места няма остри и режещи предмети, както и много предмети на Ин като например растения и нищо, което да внася застой, или агресивна енергия.

Според теорията на блуждаещите звезди е важно да следите за сектор, който не бива да бъде активиран през дадена година, за да не създава проблем. Например, през 2009 късмет в любовта е носел юг, особено ако сте били повече време в този сектор. За 2013г. най-добрият избор е североизток. Ако е възможно, преместете там бюрото си или леглото или прекарвайте повече от времето си там.

2. Да върнете във връзката предишната любов и страст:

Вземи червената кърпа и я поставете под матрака на партньора. Резултатът няма да се забави. Можете да украсите цялата си спалня в червено. Ако червеното е твърде ярко за вас, може да използвате някой от неговите нюанси. Например, прасковено или розово.

3. За да се направите връзката по-доверчива и приятелска:

Дори ако бракът ви да е добър, то се препоръчва в зоната на брака и спалнята да добавите жълто. Той символизира комуникацията и връзката ви ще има по-общи интереси и теми за очарователни разговори.

4. Как да ​​избегнете изневяра:

За да направите това се уверете се, че леглото не се отразява в огледалото, или екран на телевизор, компютъра или друга отразяваща повърхност. Не слагайте свежи цветя в спалнята и никакво изображение на вода.

5. За да запазите любовта и хармонията в брака:

За това е важно да изпълните всичко, което е описано по-горе. И много други препоръки. Например, веднъж на всеки три дни, за да активирате личният сектор, който отговаря за романтика и късмет е добре да поставяте свежи цветя. Това е известно като „Цветето на късмета.“ За тези, които са родени в годините на коня, тигъра и кучето – на изток, в годините на свинята, козата и зайците на север. За родените в годината на плъх, маймуна и дракон – запад, и петел, бик и змия – юг. Това е много ефективно за подобряване на личния ви живот.

Бъдете сигурни, че сте направи добър Фън Шуй в общата ви спалня. В югозападния ъгъл на спалнята е полезно да се постави огромен елемент на земята, който ще бъде символичен заземител и ще направи връзката ви стабилна и трайна. Поставете тук, някой от любовните символи, които са препоръчани за да активират на югозападния сектор на домът ви. В спалнята,  НЕ трябва да има и снимка на децата  или снимки на един мъж или една жена, заобиколена от няколко членове на противоположния пол. Това е също толкова вредно, колкото и образа на едно лице или статуя. Шкафче между леглата, както и матраци, разделен на две половини, символично насърчава не ангажираност и отчуждение между двамата. Огледайте се наоколо –кое от нещата  във вашата спалня все още може да ви донесе нежелана ситуация? Помислете и за това, какво може да ви донесе късмет и да повиши вашата любов и привързаност? Направете това незабавно.

Периодично почиствайте пространството на дома си, премахвайте застояла енергия (дрехи, обувки, предмети, които нямат кой знае каква стойност, пък и не ги използвате отдавна). Привличайте движение и  Ци. Един добър начин за увеличаване на късмета в любовта е използването на аромати.

Има много начини. Изберете тези, които най-много ви допадат и се заемете с творческия процес. Вие сте свободни да направите по свой собствен начин фън шуй за укрепване на късмета в любовта. Слушайте интуицията си. И не забравяйте, че е важно да има все пак необходимото отношение и намерение. Това може значително да увеличи шансовете си ви успех, макар и Фън Шуй  да си работи  и без него. Но мисълта и вярата са от съществено значение.

Диляна Иванова

3 коментара

  1. Пиронков явно действа, щом сте захапал червеното бельо от статията,представям си какво ще е ако жена ви го сложи в ъгъла на любовта в жилището ви.

  2. Много хубаво и вярно. Направих повечето неща и има затопляне на отношенията с мъжа ми. Ако може да напишете малко по подробно защо не е правилно да има снимки на децата в спалнята?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.