Жестокото убийство на българина в Ларнака е извършено от двама руснаци

Жертвата, българинът Даниел Николов, 51, е бил намерен в състояние на напреднало разлагане в дома си в Ларнака в петък, след като съседи се оплакали за лош мирис, идващ от апартамента.

Той имал нож в гърдите си и 18 рани на гърдите и гърба му, причинени от остър предмет. Установява се, че престъплението е извършено пет до седем дни преди тялото да бъде открито.

Полицията заяви, че доказателствата показват, че преди убийството е имало борба, тъй като подът е бил покрит с начупени мебели и кръв.

Когато 49-годишният руснак е бил разпитан с помощта на преводач, той отрече всяко участие в делото и направи различни твърдения. Той каза, че трябва да познава Николов чрез руснак на име Андрей, който наскоро е живял в същия апартамент с българина и вероятно е знаел повече за убийството.

Полицейските служители научили, че през последните два месеца, Андрей бил съквартирант с жертвата, те са работили заедно от време на време за изграждане на сайтове и руснакът зависи финансово на жертвата. Съгласно същите свидетелства, обикновено Николов и Андрей са прекарвали повечето дни заедно, обаче  Андрей отсъствал през изминалата седмица.

Той бил изключил мобилния си телефон и въпреки усилията на полицията в Ларнака и хората, които го познаваха, не можаха да го открият.

В неделя  той най-накрая бе открит в апартамента на 33-годишен мъж от Литва в Ларнака.

Попитан от полицията за убийството на Николов, заподозреният призна, че е убил жертвата на 11 ноември, като го е намушкал след битка в апартамента си.

Той твърди също, че 49-годишният руснак е присъствал на сцената и е атакуван от Николов.

Според свидетелството на 57-годишния, след като са извършили престъплението, двамата напуснали сцената на престъплението в колата на 49-годишния. По-старият човек сменя дрехите си в друг апартамент, който е имал в Пила, и хвърля кървавите дрехи в кофа за боклук на пътя Ларнака – Декелия.

След това той останал в жилището в Пила до 13 ноември, преди да замине при литовецът, където бил открит шест дни по-късно.

Апартаментите бяха претърсени, но не бяха открити никакви уличаващи доказателства.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.