Росен Плевнелиев и Петър Стоянов в Атина на конференция на фондация „Низами Ганджеви“

Двама бивши български президенти, Петър Стоянов и Росен Плевнелиев са в Атина, където участват в 13-та конференция на фондацията „Низами Ганджеви“ , която тази година се провежда в гръцката столица. Домакин на събитието е гръцкият предприемач и мултимилионер Вардиноянис.

Утре – четвъртък от 13.30 ч, бившият президент Плевнелиев ще има панел пред делегатите на конференцията.

Г-н Плевнелиев е в гръцката столица от понеделник и ще отпътува утре, докато г- Стоянов пристигна ден по-късно и също утре ще отпътува обратно.

Припомняме, че през 2015 година, президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с международната награда „Низами Ганджеви“ на специална церемония в азербайджанската столица Баку.

Наградата е основана от Международния център „Низами Ганджеви“. Организацията поощрява политическото лидерство за по-мирен свят, като организира редица международни форуми.

Чрез провеждането на дискусии международният център има амбицията да окуражи настоящи и бъдещи политически лидери за нови и смели идеи, които да доведат до позитивна промяна за един по-добър и мирен свят.

 

One comment

  1. Двамата Президенти дали са уведомени,че в Атина е една от най-големите български диаспори,щото диаспората току-що научава за идването им,иначе щяхме поне едно “здрасти “ да им кажем!
    Или пак ще има избрано поканени?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.