Руски милиардер инвестира 180 милиона евро на частния му остров Скорпиос

Гръцкото правителство одобри инвеститорски план на руския милиардер Дмитрий Риболовлев на историческия остров Скорпиос, намираще си срещу входа на пристанището Нидри на Лефкада.

Йонийският остров, който преди беше частна собственост на известния гръцки милиардер Аристотел Онасис, е закупен от Риболовлев през 2013 г.Оттогава островът се управлява от дъщерята на руския милиардер Екатерина.

Руският богаташ закупи острова от Атина Онасис – внучка на известния грък. Според разпространяваната информация сделката е за 120 милиона евро.

Инвеститорските планове, които са на обща стойност повече от 180 милиона евро, включват строителство на луксозни вили, ресторанти и спа центрове за богат и известни гости. Също така се отделят средства и за инфраструктура.

Министърът на икономиката Димитри Пападимитриу заяви, че са одобрили плановете, подчертавайки факта, че Гърция насърчава чуждестранните инвестиции.

Остров Скорпиос е закупен от Онасис през 1962 г. Тогава той е платил 3,5 милиона драхми, което е равнозначно на около 10 000 евро.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.