Бойко Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ

Заместниците му остават същите

Бойко Борисов гарантира лидерството си в ГЕРБ за още три години. Това стана решиха с пълно единодушие делегатите на конференцията на ГЕРБ. Управлението е стабилно и ще изкара пълния си мандат. А коалиции с БСП никога няма да са възможни.

Партийният форум на ГЕРБ започна с един предизвестен резултат – препотвърждаване на лидерството на Бойко Борисов. И с категоричната позиция, че управляващата коалиция е стабилна и никои части в нея не подлежат на демонтаж. Казаха го „Обединените патриоти”. Потвърди го и самият Борисов.

„Имаме едно монолитно, сплотено мнозинство в парламента. Прав е и Волен, че само ние можем да се свалим. Защото дори социологическите проучвания показват, че ако има вариант, той е БСП и ДПС”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Опитите да се дестабилизира управлението е проява на нервност. С тях партиите, загубили изборите, се опитват да разклатят страната преди европредседателството, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Те нe искат да има успешно председателство. Те, ако могат да го провалят, ще го повалят. Най-гадната дума в живота, която знам е „завист”. Мобилизирайте се! Няма да спрат”, призова Борисов.

Пред актива на ГЕРБ лидерите на партията говориха за грешките. И за неразбирането, което срещат в партия за някои кадрови решения. Другият апел, който Борисов отправи към политиците от ГЕРБ е да пазят етническата толерантност в страната.

На сегашните си постове като заместник-председатели на партията остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

На мястото на Цецка Цачева влиза Даниела Дариткова. А Димитър Главчев ще бъде председател на Контролната комисия.

Етническата толерантност ГЕРБ я пази като зеницата на окото си. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в заключителното си слово на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията. „Българските мюсюлмани, а и от другите религии, са наши не само сънародници, те са наши приятели, наши братя“, заяви Борисов.“Трябва да продължим по този начин. Не се подвеждайте да се говори на националистическа вълна“, обърна се той към събранието.

По отношение на кадровите промени като случаите с оставката на председателя на парламента Димитър Главчев, на министъра на здравеопазването Николай Петров, на депутата Антон Тодоров, Борисов подчерта, че ГЕРБ няма право на грешки, нито има право на губене на време. По думите му не така постъпва опозицията при подобни случаи. „Аршинът е различен. Но и затова пък народът ни избира три пъти. Ние трябва да доказваме, че когато сме сбъркали, имаме реакция“, отбеляза Борисов. „Сурови, жестоки сме към кадри, които цял живот са си градили кариера. Но така ще бъде, затова много искам да внимавате“, подчерта той.
„Доволен съм, че на нашия конгрес се говори за нашите си проблеми и какво трябва да правим ние. Само от нас си зависи“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Политическата ни декларация днес е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тема „Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП”. На последния конгрес на БСП председателят на партията обяви, че опозицията е отказала на премиера Борисов „да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена”. Ние гледаме на говоренето за коалиция между ГЕРБ и БСП преди всичко като на търсене на повод за вътрешнопартийно разчистване на сметки в БСП. За да се справи с политическото недоволство и с напрежението сред съпартийците си, председателят на БСП предизвиква извънредни и революционни ситуации“, се казва в политическата декларация на ГЕРБ.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.