EasyJet анулира полетите си до Солун, ще лети само до Атина!

Бюджетната авиокомпания easyJet е анулирала всички полети до и от летище Македония в Солун за следващите 48 часа поне заради работа по пистата.

В допълнение към лошите метеорологични условия от последните няколко дни, които доведоха до отмяна на десетки полети на всички авиокомпании, ремонтните работи по двете основни писти принудиха easyJet да вземе решението.

Работите по пистата,  започнаха преди две седмици и самолетите използват спомагателна писта, която няма радиоуправление.

Както посочва easyJet, спомагателната писта не е подходяща за излитане и кацане на въздухоплавателните средства на компанията. Авиокомпанията също така твърди, че компаниите не са предупредени предварително за закриването на пистата.

За следващите 48 часа пътниците ще пътуват с автобуси, наети от компанията до Атина, откъдето ще пътуват за своите дестинации.

Необходимостта от модернизиране на двете основни писти на летище „Македония“ предизвика неотдавна конфронтация между гръцкото министерство на инфраструктурата и германската компания Фрапорт, която пое летището от началото на април.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.