Цветанов благодари на ”Америка за България” в САЩ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази благодарност за дългосрочния ангажимент на „Америка за България“ към затвърждаванe на принципите на демокрация
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Борда на директорите на фондация „Америка за България“ Лин Дафт в първия ден от работното си посещение във Вашингтон.
Резултат с изображение за цветанов америка
Зам. – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов срещна с директора на ”Америка за България” Лин Дафт

По време на разговора беше заявено задоволство от отличното сътрудничество между двете страни. Цветанов изрази благодарност за дългосрочния ангажимент на фондацията към затвърждаванe на принципите на демокрацията и устоите на гражданското общество в България. Изрично беше посочена важната роля на фондацията при подпомагането на социални, културни и образователни проекти, икономиката и селското стопанство в България.

От своя страна Дафт благодари на Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов за дългосрочното сътрудничество между двете страни и атмосфера на доверие, откритост и взаимна подкрепа. По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за развитие на нови проекти и програми, утвърждаващи демократичните принципи сред младите хора на България.

Утре посещението на Цветан Цветанов продължава със срещи в Държавния департамент на САЩ. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията е в САЩ по покана на американския Конгрес за участие в 10-ия Международен форум за сигурност, който се провежда във Вашингтон. В събитието участват парламентаристи от Европа и САЩ, които обсъждат предизвикателствата в сферата на сигурността. По време на форума ще бъдат обсъждани политики за сигурност и механизми за взаимодействие на двустранно и многостранно ниво.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.