И Белгия извади Гърция от Шенген, гръцки евродепутати бяха поканени за паспортен контрол в Брюксел

Трима гръцки членове на Европейския парламент се оплакаха, че преминават през паспортни проверки на полети от Атина до Брюксел веднага след като Германия наложи по-строг контрол върху пътниците, идващи от Гърция.

Тримата евродепутати, София Сакорафа, Йоргос Кирцос и Нотис Мариас, написаха в социалните медии, че са преминали паспортни проверки заедно с други пътници от Гърция на летището в Брюксел.

„Гърция придобива все повече недоверие. След Германия, сега Белгия пренебрегва Шенгенското споразумение и ни проверява за полети от Гърция „, каза Сокорафа по ирония на Facebook.

„Нашето европейско унижение продължава, поради неспособността на правителството да спре производството на фалшиви документи за пътуване в Гърция. Вчера имахме паспортни проверки за пътниците на авиокомпания Ейджиън в Брюксел, сърцето на ЕС „, коментира евродепутатът от Нова демокрация Йоргос Кирцос във вторник.

„След като Германия ни изпрати в карантина, сега гръцките пътници се унижават и  на белгийските летища. Аз се оплаквам от незаконния паспортен контрол на летище Брюксел на пътниците в Aegean 622 (полет) Атина-Брюксел. Поставям неотложен въпрос пред Европейската комисия „, пише Нотис Мариас в Twitter в понеделник.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.