Отлагат се срещите на Емине Ердоган в Атина

Под предлог, че не се чуства добре съругата на турския президент Емине Ердоган отложи плануваните срещи в Атина.
По програма първата дама на Турция имаше насрочена за среща със съпругата на гръцкия президент Прокопис Павлопулос и партньорката на премиера Алексис Ципрас, с която трябваше да посетят Акропола.
В същото време дипломатически източници посочват, че Турция е изразила неудобството си по отношението на гръцкия президент и не се изключва възможността отменянето да е от съображения за сигурност.
Друго неудобство също предизвика публични коментари, а именно желанието на турската страна, вечерята на Султана да бъде приготвена от неговия турски шеф. Предложението обаче е отказано от гръцка страна, тъй като се смята за обида към гръцкия шеф, който ще приготвя храната за вечерята.
Гърците трябва да бъдат много внимателни и с менюто и да не се сервира свинко, тъй като делегацията се състои от мюсюлмани. Освен това турския президент ще се задоволи само с вода или студен чай като напитка, докато поканените гърци ще консумират вино.
На официалната вечеря освен Премиера Ципрас и съпругата му, ще присъства и лидера на опозицията Кирияку Мицотакис и съпругата му.
Президентската двойка на Турция пристигна с неизброим брой куфари и костюми за президента, а впечатление правят разположените турски командоси по центъра представлявани и от млади момичета.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.