Земеделците решиха: Блокади от м. януари в Гърция

Решение за мобилизиране, което ще започне през третата десетневка на м. януари във всякакви форми и с отворената възможност за блокиране на магистралите, бе обявено от земеделците, които днес участваха в национална среща, организирана в Лариса.

В изявлението подчертават, че проблемите „са в ущърб на фермерите и в помощ на индустриалците и търговците да станат по-богати, затова ще продължим борбите срещу тази политика“.

Земеделците настояват за безвъзмезден индивидуален доход от 12 000 евро и 3 000 евро за всяко дете.

Протестират срещу увеличението с 2% на осигурителните вноски, които удрят 23.20% от приходите им за 2018 година, а осигурителните вноски няма да се приспадат от данъка, както беше в сила през тази година, а ще се считат за доходи и ще се облагат с данък.

Протестират още срещу намаляване на социалните помощи  в областта на общественото здравеопазване и горивото за отопление.

Настояват за намаляването на пенсионната възраст – 60 години за мъжете и 55 г. за жените. Премахване на имотния данък /ENFIA/, за първи, втори дом или земя с обща обективна стойност до 300 000 евро, както и инфраструктурни проекти за осигуряване на напояване.

Решението бе обявено днес. Все още няма реакции от страна на Правителството.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.