Микис Теодоракис се опълчи на името „Македония“

„Управлението ни в банкрут и разпускането на нашата социална структура е огромен проблем. Но стигаме до точката, където е застрашена целостта на нашата страна, това не е само огромен проблем, а просто смърт „

Известният композитор, не иска да се отклони решението на  Съвета на политическите лидери през 1992по въпроса Скопие, според което не трябва да включва думата Македония в името на Скопие.  „Всяко отстъпление от тази линия ще има катастрофални последици за бъдещето на нашата страна, тъй като след осем години на ограбване на гръцкия народ, които ни доведоха до сегашната драматична ситуация, единственото, което ни остава, е да се запази националната ни цялост“, казва той в писмо, публикувано в социалните медии.

„С името “ Македония „и изкривяване на историческите факти до степен на нелепост, Скопие се стреми да разшири границите си за сметка на собствената ни държава. Така са възпитани поколения македонци с тази идея и сега имат вярата, че те са прави потомци на на Филип Македонски и Александър Велики. С една колосална наистина пропаганда, са успели да привлекат голям брой държави в това историческо подиграване „, казва той.

И писмото завършва с изповедта че становището му не е национализъм, е патриотизъм. И Гърция днес, повече от всякога, се нуждае от патриоти „.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.