Борисов се среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

Българското председателство започва с първа голяма инвестиция по плана „Юнкер“, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Във втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия в България, председателят на комисията Жан-Клод Юнкер и премиерът Бойко Борисов ще дадат изявления за медиите в Националния дворец на културата.

Непосредствено преди пресконференцията в тяхно присъствие ще се състои и церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа, информират от Представителството на ЕК у нас.

Подписването ще е в присъствието и на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Андрю Макдауъл.

Премиерът Бойко Борисов ще има и работна среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Борисов и Юнкер ще разговарят по теми от европейския дневен ред, като акцент ще бъдат приоритетите на страната ни по време на председателството. Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са и многогодишната финансова рамка на ЕС и готовността на България за членство в еврозоната и Шенген.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.