Разбиха българска мрежа за източване на банкомати в Италия, през Гърция

Карабинерите в Италия устроиха капан на българи източващи банкомати. 

В петък следобяд трима българи, пътуващи от Гърция с кораб Superfast IX за Италия, баха арестувани на пристанището в Анкона с микробус (Caddy Volkswagen). Според информация от италианската държавна сигурност, оперираща в Анкона, превозното средство е било натоварено с материал, използван за кражба на банкомати.

Арестуваните българи са на 40, 30 и 32 години. При разпита са заявили, че оборудването намерено в микробуса е било предназначено за инженер в Милано, но не са успели да убедят опитните полицейски служители. Също така, когато са запитани къде отиват, те са казали, че отиват в Трентино за ски.

От проверката на тяхната самоличност се оказа, че двама от тримата имат богато криминално минало, не само в Италия, докато третият има фалшива лична карта и е бил изпратен обратно в Гърция на същия кораб. Установено е, че шофьорът също е бил с фалшива шофьорска книжка.

Материалите и оборудването, които транспортирали, както се съобщава от италианските източници, несъмнено са били предназначени за престъпни цели, като например конфискуван банкомат. Газови бутилки, свредла, батерии, телефони, скенери. Както посочват офицерите, пристанището на Анкона е едно от основните за кораби от Гърция, Албания и Хърватия.

Италианските офицери, участвали в операцията, посочват, че това е спирала, която се е опитала да навлезе на италианска територия за разгроми по банкомати.

„Предполагаме, че са подготвяни за големи удари, предвид материалите, които сме конфискували. Но ги спряхме „, обявиха те. Фактът, че бандата пристигна от Гърция, е елемент от разследването, тъй като е известно, че атаките и кражба на банкомати се наблюдават от полицейските власти.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.