Инфаркт покоси скандален гръцки комедиант и изпълнител, автор на „Внимавайте, българки“!

Гръцкото общество потъна в траур след новината за внезапната смърт на скандалния гръцки изпълнител и комедиант Джими Панусис.

През 1997 година той създаде моно мюзикъл „Внимание, българки!“ /означаващо в контекста „очаквайте скоро българки“/, в която показва“евтините“ жени от бившия соц. лагер като продукт, който ще се продава и консумира. В постановката имаше високо русо момиче напълно голо, което започва да се облича … пред сервитьорите на ресторанта облечени като ченгета.

Този етикет залепен от Панусис през 1997 година стана муза за наскоро пулбикуван скандален материал в гръцкия вестник „Прото тема„.

Със своята сатира също Джими Панусис успя да скандализира и църквата с плакат за свой моноспекнакъл. Подръжниците на църквата изразиха протеста си срещу афиша, рекламиращ спектакъла. На него Панусис бе облечен като свещеник с медальон около врата си, на който се вижда пилешка глава вместо образа на Пресвета Богородица.

Панусис, който е също композитор и музикант в миналото бе осъден на четири месеца затвор за гавра с гръцкото знаме в един от своите плакати, на който православният кръст в горния ляв ъгъл беше заменен с комунистически сърп и чук.

Резултат с изображение за Τζίμης Πανούσης

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.