Есклузивно! Убиха предполагаемият бос на гръцката мафия

Разстреляха с калашник в квартал Хайдари в гръцката столица предполагаемият бос на гръцката мафия Василис Стефанакос с 20 куршума.

Демонстративното публично убийство на познато лице от нощния живот на Гърция изправи на нокти полицията и обществеността.

Според първа информация, малко след 19:00 часа, на булевард Атинон в квартал Хайдари, където се намират офисите на компанията му и автокъща, която държи с брат си, двама мъже с мотор, достигнали колата в която се намирал Василис Стефанакос и стреляли с калашник, след което избягали.

Василис Стефанакос излезе от затвора преди година и половина, където лежа 9 години, като се възползва от благоприятните разпоредби на закона „Параскевопуло“.

Районът на убийството е отцепен, струпани са полицейски патрули.

Василис Стефанакос, не е случайно име в гръцкия ъндърграунд, особено през последните две десетилетия, когато се появиха нови лидери от предишните „цивилни“ мафиотски войни.

Много полицейски служители го смятат за бос на третото поколение на гръцката мафия. Той е бил в списъка с 44 заповеди за арест за изнудвания и други престъпления, издадени през лятото на 2006 г. Също през януари 2007 г. той се опита с помощта на двама полицейски служители да издаде нова лична карта с латински букви от Отдела за сигурност в Санкт Петербург.

Той беше арестуван през януари 2008 г. в близост до дома му в квартал Хайдари и осъден на 21 години и три месеца затвор за убийството, за което се твърди, че е извършено на 26 август 2006 г. от Алкет Ризай в кафене в район Перистери, както и за бягството от затвора Коридало на Ризай и Палайокоста като морален подбудител.

Той бе осъден и през декември 2006 г. на 14,5 години затвор за защита и контрабанда.

През 2016 година осъдения за тежки престъпления Василис Стефанакос препи в затвора бившият гръцкия министър 77-годишният Цохадзопулос, който излежава присъда за укриване на данъци и подкупи при военни доставки.

Законът „Параскевопуло” бе публикуван в Държавен вестник на 27 април 2015 година и до 14 декември 2015 според официалните данни правителството на Ципрас освободи от затвора около 1800 души. Затворниците бяха освободени въз основа на един от трите закона, действащи в комбинация, и отнасящи се до хора с ниски присъди (от 3 до 5 години), с висок процент инвалидност, излежали 3/5 от присъдата си, непълнолетни, или чужди граждани.

Очаквайте подробности!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.