Фермерите в Гърция загряват тракторите, ето къде ще са първите блокади

Земеделските стопани на Асоциацията на земеделските сдружения на префектура Лариса решиха в четвъртък, 25 януари да блокират националния път.  Делегацията на комитетите и фермери се срещнаха в събота следобед в „Платикампос“, за да се проучи потенциала за общи действия в започналите мобилизации. Основен елемент за това е обща рамка от искания.

В своето съобщение Единна федерация на земеделските асоциации окръг Лариса подчертава, че проблемите на земеделските производители, са много и отбелязва, че „политиката на правителството, стари и нови мерки за непрекъснато намалява доходите ни, което води масово до бедност и разруха за хиляди земеделски производители и фермери “

Фермерите се фокусират върху данъчни отчисления в цените на техните селскостопански продукти, производствените разходи в цените на селскостопанските горива.

Къде ще са първите блокади
Обсъждат се няколко точки на блокада на Националната магистрала свързваща Солун и Атина и в последния момент ще бъде избрана една, където да се случи това на 23-и януари.

Първата точка е възелът Никия, който традиционно бива блокиран през последните години с тракторите и фермерите на този блок.

В сряда, на 24 януари, ще се създаде блокада на пътя с трактори и друга селскостопанска техника в на възел Мегалохори, магистрала E65,  в района на Трикала. Това решение бе взето снощи на среща, организирана от Федерацията на селскостопанските сдружения „Аникси“ в Мегалохори.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.