Андрей Ковачев: Сега има възможност за решаване на спора Гърция – Македония

Сега има възможност да се намери решение на спора между Македония и Гърция. Това каза евродепутатът Андрей Ковачев след среща в Брюксел с македонския външен министър Никола Димитров, съобщава сайта новини.бг

По-рано стана ясно, че Гърция и Македония са постигнали споразумение да подновят преговорите за името. „Потвърдих пред външния министър на Македония г-н Никола Димитров нашата позиция на подкрепа на Македония за европейското членство и за смелите усилия, които те полагат, за намиране на решение на спора с Гърция. Гърция и Скопие трябва да намерят това решение колкото е възможно по-бързо.

Сега има една такава възможност това да се случи. Всички стъпки по отношение на намиране на решението трябва да бъдат направени, колкото и да са болезнени, колкото и – разбира се – да има опозиция“, подчерта евродепутатът ни.

„Призовавам и основните политически играчи в Република Македония да се обединят около тази кауза – Македония да стане част от Европейския съюз. Всичко друго е обслужване на други геополитически интереси, които в никакъв случай не са в интерес на македонските граждани. Така че подкрепата на България и на българското Председателство към Македония, както и към другите Западни Балкани, ще продължи и ние ще работим за интереса на целия Европейски съюз, който съвпада с интереса на гражданите на тези страни“, категоричен бе Ковачев.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.