Цветанов: БСП са правили събирания и подписки, с които да се приеме по-бързо Истанбулската конвенция

Имаше едно усещане в МС, че конвенцията не предизвика никакъв дебат между управляващите. БСП са правили събирания и подписки, с които да се приеме по-бързо Истанбулската конвенция.

Това каза Цветан Цветанов в студиото на „Тази сутрин“ по bTV и дори извади документи, с които да подплати думите си.

„Членове на БСП са правили дори допитване до Цачева. Те неведнъж са я подкрепяли и тези документи са факт“, разкри и показа следните документи:  „ЕС се присъединява към Истанбулската конвенция и започва  действието за ратификация. В 18 държави е приета.

Когато се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво причиняваме на 1 милион жени, които се срещат с насилието? Идеята е да има интегритет на всички инситуции. Няма тема, която да засегне българското председателство да вкара подобни теми като „джендър“. Много по-консервативни държави са приели конвенцията“, продължи той.

„Имаме коалиционно споразумение с ОП и сме разписали какви са действията и правилата какви решения се взимат и от кого. В точка 9 е записано, че всяка партия може да има своето политическо решение и да гласува в пленарна зала“, допълни Цветанов.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.