Мъж откри стрелба по чернокожи имигранти в италианския град Мачерата

Мъж откри стрелба по пешеходци в италианския град Мачерата. Ранени са няколко африкански мигранти.

Местни медии съобщават, че най-малко шестима души, между които и жена, са били простреляни от мъжа, който шофирал из града. Той е стрелял през прозореца на автомобила си. Атаките най-вероятно са на расова основа.

Малко след инцидента от полицията съобщиха, че има арестуван за стрелбата. Според телевизия Rai става дума за бял италианец от същия град.

По предварителна информация мъжът първо е стрелял по двама млади африкански мигранти, ранявайки единия от тях. Малко по-късно са простреляни двама други, единият от които жена.

Нападението е извършено дни след като разчлененото тяло на 18-годишна италианка беше открито в два куфара край Мачерата. Във връзка със случая беше арестуван 29-годишен нигерийски мигрант. На него му е било отказано убежище, но все пак е останал в Италия.

Той отказва да разговаря с полицията. Според обвинението той е бил забелязан да носи куфарите, в които по-късно е намерено момичето. В него са открити и окървавени дрехи и нож.

Политици в страната се опитват да използват случая с убитата тийнейджърка, за да спечелят подкрепа за анти-мигрантските си послания, пише Reuters. Това става малко преди изборите на 4 март.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.