Днес подписват споразумението с банка Пиреос за кипърските банки в Гърция

Подписването на договора за придобиване на мрежата на кипърските банки в Гърция от Банка Пиреос се очаква да бъде завършено по-късно днес след обяд. Уточняват се последните  детайли по договора, обяви в официално съобщение банка Пиреос. Ето защо, отварянето на клонове на  банките в Гърция остава в изключителната компетентност на администрациите им в Кипър, до приключване на подписването на договори, се казва в съобщението.

Както „Български новини“ писа Гърция започна да изкупува филиали на кипърските банки на нейна територия. Тази стъпка гарантира стабилността на гръцката банкова система и депозитите на гражданите на страната в кипърски банки, съобщи гръцкото министерство на финансите. Решението за изкупуване на филиалите е било взето след телефонен разговор между гръцкия премиер Андонис Самарас и кипърския президент Никос Анастасиадис.

Съгласно комюнике на кипърското президентство, публикувано от гръцкото правителство, „Анастасиадис е благодарил на Самарас за пълната подкрепа на политиците и народа на Гърция в тези трудни за Кипър моменти“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.