AGET Ираклис затвори врати

Една от големите циментови фабрики, този в Халкида, стана жертва на тенденцията към намаляване на строителната активност в Гърция. На 26 март AGET Ираклис затвори врати, оставяйки двеста тридесет и шест души без работа.

Компанията обяви, че е поканила представители на работниците и служителите на консултации, за да се споразумеят относно процедурите за масововото уволнение.

Както е посочено в обявлението, преструктурирането се прави, защото свиването в строителния сектор особено на жилища е докарало бизнеса до застой.

Производството на завода в Халкида е в непрекъснато понижение и от 2011 година насам е почти спряло, въпреки че собствениците не затвориха предприятието окончателно и се надяваха да да запазят бизнеса и работните места. Според изявление на управителното тяло на фабриката, това решение е тежко и идва след много опити за запазване на производството. Крайната мярка обаче се е наложила поради преструктуриране на компанията и въвеждането на нови технологии, които щели да направят предприятието конкурентноспособно. Истината обаче е, че това е стъпка напред към фалита.

Според статистиката, консумацията на цимент и строителството на жилища в района на Атика се се свило със стряскащите 80% от 2008 година досега, което изправя пред огромни изпитания целия сектор.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.