Guardian: Руснаците вече прехвърлиха капиталите си в Америка

В Манхатън една странна гледка привлече вниманието на местни граждани и туристи – става въпрос за яхтата на руския бизнесмен Роман Абрамович. Това, разбира, не е случайно, тъй като Ню Йорк от три години е убежище за богатите руснаци”.

Това е част от публикация на Guardian, в която се подчертава, че руските олигарси „акостираха” депозитите си далеч от капризите на Путин или от нарастващото финансово фиаско на Еврозоната.

„В Русия е много важно да си приятелски настроен към правителството”  подчертава Дейвид Нюман, сътрудник на Дей Питни, представител на бившата съпруга на магната Дмитрий Риболовлев при развода им.

„Доказателствата за руското богатство са навсякъде, имат яхти, автомобили, а да закупят самолет за 40 милиона долара вече не е голяма работа”, като заявява, че Риболовлев е закупил през 2012 година апартамент за 88 милиона долара, което си е крупна сделка в историята на Ню Йорк.

Богатите руснаци са знаели предварително за срива на кипърската икономика и са изтеглили парите си, за да ги инвестират другаде.

„Европейската криза е принудила все повече руснаци да преместят парите си на друго място. Напоследък забелязваме промени в инвестиционния климат в САЩ в резултат на икономическото положение в ЕС” отбелязва от своя страна Ед Мермелщайн, адвокат и консултант на богатите руснаци като допълва, че сривът на кипърската финансова система не е засегнала хората с „дебели връзки”.

„Кипър започна преговорите относно ставащото в момента, около 6 месеца преди това” подчертава той и допълва, че поради тази причина някои богати руснаци били засегнати от рухването на кипърската банкова система заради това, че не са реагирали навреме.

„Икономическите проблеми на Кипър са благословия за Ню Йорк” се подчертава в публикацията, тъй като руснаците не инвестират просто така, а строят цели комплекси и по този начин стимулират пазара.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.