Мъжете и любовта според зодията (първа част)

Диляна Иванова

За развитието на всяка връзка отговорност носят и двамата партньори. Не може да не се отбележи и влиянието на околните, роднини, приятели, социални фактори. Затова следващата характеристика е обща и за да се направи точна и конкретна прогноза е нужно да се направи консултация с астролог. Има определени схеми по които се придържат представителите на конкретната зодия, но дори и това не може да бъде окончателен извод.

Овен

Може да се запознае по всяко време и на всяко място. Обича жените да му се любуват и му харесва да го гледат и да му се възхищават. И разбира се онази дама, която прави най-много комплименти и му оказва най-много внимание ще спечели неговото внимание. Той изобщо не се интересува ако жената срещу него е омъжена, сгодена или си има сериозна връзка. Веднъж попаднала в неговото полезрение, той трябва да я притежава. Овните не се тревожат за трудностите с които ще се сблъскат за да покорят своята избраница, но щом я спечелят оставят на нея да решава всички възникнали проблеми. Овните лесно губят интерес. След като вече са постигнали това, което искат бързо губят интерес към покорените върхове, и това често е така. Преди да се устремят към новото предизвикателство обаче, те успяват да съсипят докрай живота на партньорката си. Ако жената стане свидетел на негова загуба и падение, той постепенно се отдалечава от нея, защото тя му напомня за поражението. Само много мъдра, силна и артистична жена е в състояние да запази отношенията между двамата в техния първоначален вид. Останалите жени се превръщат в утешителки и майки на капризното дете. Но и това е за кратко, защото той се нуждае от възхита в очите на партньорката и ако не го получи, започва да търси нова.

Телец

Мъжът зодия телецът обикновено се запознава на места, които са социално позволени и лесно достъпни. Дори жената да му допадне, той няма да я заприказва на улицата или да й покаже вниманието си пред други хора. За него е важна вътрешната му увереност, че това е жена, която заслужава неговото внимание. Неочаквано за мнозина телеца е леко колеблив. Той може и доста време да се чуди, дали изобщо си струва да се прави първа крачка, да се купуват цветя, дали тази жена е за него и дали му подхожда. В крайна сметка прави всичко както си му е реда – подаръци, вечери, цветя и с него избраницата му се чувства в сигурни ръце. Телеца влюби ли се, дарява любов и с много упоритост постига своето.

Телеца може да се каже, че един класически мъж, който обича след флирта, да се задоми, после да придобие къща с градина ,където неговата любима ще му сервира следобеден чай. За нея той може и замък да построи, само да му бъде вярна и да не поглежда друг мъж. Именно заради трудноподвижния си характер мъжа телец много рядко се решава на връзка с омъжена или ангажирана жена.

Неговата избраница трябва да се държи достойно, да бъде на ниво и да е не само красива и умна, но и да готви много добре. Телецът трудно взима решение да прекрати една връзка, но вземе ли го то е за винаги.

Близнаци

Мъжете представители на зодия близнаци са открити и лесно се сприятеляват, бързо завързват нови приятелства. Мъжът близнаци обича да флиртува и независимо къде е той ще намери начин да накара дамата до него да се чувства превъзходно и да се смее от сърце. Тъй като това е привлекателен екземпляр около него винаги има много голям кръг от въодушевени почитателки. В него може да са влюбени много жени, но той рядко изпада в това настроение, да се влюби до полуда. Ето защо е много трудно да накараш един близнак да страда.

Каквито и проблеми да има в една връзка, близнаци са от онези мъже, които жените трудно забравят. Обикновено и след дълга връзка той се разделя с партньорката си и остават просто приятели, макар и двамата да са наясно, че отношенията им нямат никакъв шанс. За близнака обаче е важно да си остави една вратичка към миналото, за да може всеки път когато се чувства несигурен в настоящето, да си спомня, че там някога, някъде, една жена е умирала от любов по него. Този спомен му дава криле и сила да продължи напред, но с телефонен указател в който има стотици номера на „бивши“ любими.

Рак

Мъжете раци са притеснителни. Те се усмихват срамежливо, заговарят жената привлякла тяхното внимание само ако са сигурни, че тя ще им отвърне на интереса. Ето защо най-често тези мъже си правят регистрация в сайт за запознанства, защото там кратко и ясно жената е описала, точно какво иска: брак, връзка, разходка…А след това той ще си я вземе у дома, за да й наготви вкусно ястие.

Ако дамата на сърцето му е с по-висок социален статус или дори му е шеф, той може да й изпраща тайно цветя, любовни писма и дори да пише поезия за нея или поне да я копира от някой сайт за млади таланти. Така че ако се чудите кой ви ухажва толкова потайно и романтично, огледайте се в офиса си за свободен мъж от зодия рак. Може да се окаже, че той в този миг ви наблюдава влюбено.

От момента в който се запознаете с мъж рак, трябва да знаете, че той е настроен за сериозна връзка, но се страхува да не бъде излъган и затова винаги си оставя и резервни варианти. Неговата любима трябва да знае, че той има свои малки и големи тайни, и не иска никой друг да наднича там. Освен това връзката със семейството му е много важна.

Мъжът рак много трудно взима решения, така че вие трябва да направите първата стъпка за да сте заедно, но това важи и в случай на раздяла.

 

Лъв

Лъвовете не са много инициативни, но ако вниманието му е привлечено от умна и красива жена, която обича да учи,работи и се развива в нейната си професионална област, той може и да се влюби. И това ще бъде не толкова любов заради красотата на жената, а заради нейните възможности и качества. От друга страна тя трябва да бъде жена от която ще се възхищават всичките му приятели и най-голямата му награда ще е да се разхожда с нея да излиза и да показва че е с нея, но в никакъв случай, жената да не показва превъзходство, а напротив, тя трябва да бъде в неговата сянка. В този партньорски съюз той е главният герой.

Той може и да си мисли, че е инициатор за отношенията им, но всичката отговорност се пада на партньорката му. Той иска да получава всичко, а в замяна й дава възможност да бъде с него. Тук никакъв натиск няма да помогне. Трябва да се пипа с кадифени ръкавици и да сте винаги много внимателна и уважителна,защото прочутата гордост на лъва много бързо го води към раздяла. Ако той си тръгне, много трудно ще даде втори шанс, но направи ли го, помислете си добре дали да се съгласите, защото в него ще тлее огънчето на отмъщението и може доста често да ви напомня за случилото се.

Дева

Тук любовта от пръв поглед е трудно осъществима. Обикновено мъжът дева се взима с някое момиче с което са го запознали роднини или съседи. Тоест тя пристига с големи препоръки, семейството й е проверено и най-вече майка му я е одобрила. Така той от първа ръка научава за нейните положителни и отрицателни качества и избягва ефекта на изненадата от факта, че може би тя яде месо или не знае как се прави мусака. Той обича всичко да е по програма и ако избраницата му не може да готви, ще я запише на курс по готварство или най-малкото ще й даде 20 книги на тема „Изкуството на правилното хранене“.

Ето защо мъжът дева рядко страда от любовно разочарование, но ако това се случи, все едно се е сринал света.

В любовта мъжът дева е прагматичен и цени надеждността, той не се плаши от предсказуемост и рутина, скука. За него това е начин на живот. Той обича спокойната атмосфера у дома и красивата му жена да е винаги съгласна с него. Мъжът дева обича да доминира в отношенията и това обикновено му е в кърпа вързано, защото той е много уверен в себе си, в своята правота и много трудно променя мнението си дори и да греши, ще спори и ще предоставя най-необорими аргументи в своя полза.

Мъжете и любовта според зодията 2 част…

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.