Мъжете и любовта според зодията 2 част

Диляна Иванова

За развитието на всяка връзка отговорност носят и двамата партньори. Не може да не се отбележи и влиянието на околните, роднини, приятели, социални фактори. Затова  следващата характеристика е обща и за да се направи точна и конкретна прогноза е нужно да се направи консултация с астролог. Има определени схеми по които се придържат представителите на конкретната зодия, но дори и това не може да бъде окончателен извод.

Везни 

В началото на връзката, на мъжете везни не им се налага да мислят, как ще намерят жената на живота си. В това отношение те са късметлии и съдбата им поднася, като подарък подходящият човек. Това обаче може да се окаже не до там щастливо събитие, защото везните са нерешителни, не знаят какво решение да вземат и на къде да поемат, а какво остава и да успеят от първия път да преценят, че това е тяхната най-добра партньорка. От къде да са сигурни, че зад ъгъла не ги чака „истинската“ любов? И така объркани и притеснени, те обикновено започват връзка с жена, която знае какво иска и има добри доходи, добра кариера. Това трябва да е силно отговорна жена, която не изпада в паника при първата трудност. До тук добре, но идва време в което мъжът везни тръгва в друга посока, точно защото жената може да е прекалено динамична и да не му даде възможност да се изяви като мъж. Така че много трудно мъжът везни, може да изгради една стабилна и добра връзка. Дори и лек намек от страна на жената, че упражнява някакъв натиск върху везната, да вземе решение за нещо, да направи нещо, то това ще бъде и краят на връзката, но това ще стане по един много културен и спокоен начин.


Скорпион

Мъжете скорпионите могат да започнат любовни отношения, дори и да не са влюбени. За тях връзката с жена е важна и нужна част от живота, но и това създава доста трудности, без които скорпиона трудно може да се нарече щастлив.  Затова пък една търсеща натура с противоречиви желания ще плени Скорпиона без никакво усилие. Мъжете от този зодиакален знак избират да започнат връзка „без бъдеще”, търсят опасни пътища и се впускат в рисковани начинания, като не спират да убеждават себе си и околните, че се стремят към стабилност, сигурност и здрав тил. Но един ден изморени от безкрайните двубои, скорпионите търсят утеха в обятията на тихата мечтателка, трепетната и невзискателна фея, готова на всичко в името на своя повелител. Но тези безоблачни отношения много бързо им омръзват и те отново тръгват натам, където не всичко е толкова просто. Скорпионът може да бъде верен само на онази жена, която знае как да бъде различна, да се съобразява с неговото настроение и да прави жертви в името на неговото благополучие. 

Стрелец 
Стрелците лесно правят нови запознанства, на спортни мероприятия, купони и празници – там, където има весели и жизнерадостни хора, които не се тревожат от световните проблеми. Те избягват ловко трудностите и са готови да го признаят още в началото, няма да крият и това, че са настроени лекомислено и намеренията им изобщо не са твърде сериозни. Стрелецът сам не разбира кога се влюбва: всичко му се струва съвсем нормално и той никога не се тревожи, че ще изгуби свободата си. Представителите на този знак обаче не познават добре хората и често се доверяват твърде много на първото си впечатление, което за съжаление доста често е напълно грешно. Ето защо, често те стават жертва на пресметливи жени, които не се спират пред нищо, за да постигнат целите си. Мъжът стрелецът вярва, че любовните отношения трябва да носят радост. И винаги се стреми да от тях удоволствие, дори когато живота му дава други резултати.  Той не се страхува от семейните ангажименти, разликата в общественото положение, възгледите и възпитанието, религия,националност. Но никога няма да прости лъжата, измяната, предателството, лицемерието и недостойното поведение на жената. За да върнете мъж стрелец от прага на вратата се изисква тотална промяна в партньорката му, истинско разкаяние и доказателства, че се е променила. Опитите за замазване на положението и преструвките в тази ситуация не водят до нищо добро. 

Козирог

Мъжете козирозите не вярват в любовта от пръв поглед и го доказват на практика. Според тях всичко се гради на основата на сходни цели и интереси, както и за тях е много важно да сте от един и същи социален слой. Те предпочитат да завързват познанства в своя кръг – там, където учат, работят, в компании, обединени от общи увлечения или на мероприятия, където се събират съмишленици. Отношенията, започнали по подобен начин, имат доста големи шансове, но козирогът пак ще усеща, че в тях нещо не е както трябва. За неговата неувереност плаща партньорката. Противно на нормите и неписаните закони, почти всеки козирог поне веднъж в живота си става жертва на неочаквано пламнала любов, презираща всякакви рамки, традиции и бариери. Тези отношения са временни, нетрайни, но оставят дълбок отпечатък за цял живот. Не може да се очаква от мъжът козирог да  загърби собствените си разбирания, нужди и да се откаже от собствените си навици, да забрави за стабилността, предсказуемостта и увереността в утрешния ден. Тук любовта от „пръв поглед“ губи още преди да е започнала срещу противника – сигурност.  Козирогът никога няма напълно да се довери на жената, дори и тя многократно да се доказва, да показва  че е стабилна, постоянна в своите чувства, че е способна да стане добра съпруга и майка. Представителите на този знак се отнасят сериозно към живота си и не смятат да рискуват, дори когато са преизпълнени със страст. Ако се разочароват в своята избраница, те няма да прекратят незабавно отношенията си, щадейки чувствата на жената, но ще доведат нещата до един логичен завършек, без да оставят шанс за връщане на изгубеното, като в голяма част от браковете, до развод може и да не се стигне, защото това би развалило доброто име на семейството. Обикновено съпрузите заживяват в отделни стаи или жилища и са винаги „заедно“.

Водолей

Мъжът водолей се радва на вниманието на жените и обикновено избира онази, която е най-привлекателна и която проявява най-голям интерес към него, а с останалите запазва приятелски отношения, без да ги изключва напълно от живота си. Мъжете, родени под този знак, обикновено позволяват на жените да ги обичат,  но запазват своята свобода и се държат малко дистанцирано към случващото се. Водолеят не подлага на проверка любовта и надеждността на партньорката си, но може да я подлуди със своите капризи. Той е едно малко момче за цял живот, без желание да порасте. Често ще съобщава своите желания и ще очаква тя да ги изпълнява безропотно. В отношенията си с него жената не се чувства наранена и използвана, а  напротив, в нея се поражда усещане за съпричастност към нещо велико, неразгадано, свръхестествено, мистично, значимо, тайно и много важно. Жените и приятелките на водолеите се чувстват като прекрасни дами и почитани принцеси, дори ако животът им е сложен и изпълнен с грижи и никакви развлечения.  Водолеите не са съвсем хладнокръвни използвачи. Ако се влюбят от пръв поглед те изгубват ума си и се потапят в океана на творческото си вдъхновение. Докато жената е вдъхновителка и муза, той няма причина да търси нова жена и да замени удобните и комфортни отношения, за да започне нови, но непредсказуеми и неясни. Обаче загуби ли своето вдъхновение водолеите бързо късат отношенията и също толкова бързо съжаляват за стореното и бързат да поправят грешката. Водолеят често си тръгва и после се връща, а това може да е свързано с повторен брак, само и само да докаже, че е искрен и наистина обича жена си. Идеална жена за този непредсказуем сладур е онази, която може да търпи, да чака, да прощава, да не се вживява и никога да използва стари грешки за да порицае своят вечно щастлив и усмихнат водолей.


Риби
 
Мъжът – Риби е почти винаги влюбен, въпреки че неговият обект на мечти и любов може дори да не подозира за това. Той проявява чувствата си и вниманието си по такъв начин, че жената трудно може да разбере, че това не е просто приятелски поздрав, жест на колега или състудент. Ако нейната женска интуиция работи добре, тя ще се досети и ще разбере за трепетните чувства които се крият в мъжкото сърце. От друга страна, ако ухажвате мъж риби, трябва да знаете, че той трудно успява да разбере себе си, дали наистина обича или това е само флирт. Той съвсем невинно и по детски смята, че жената, която му носи кафе, прави комплимент или се обажда често с някакъв предлог, прави това от любов. За него това е чисто милосърдие, добро сърце, което е избрало него за да прави благотворителност.  Любовните отношения с мъж риби са изпълнени с намеци, недомлъвки,  тайни и всичко е обвито в мистерия, която той изобщо не бърза да разсее. Рибите ценят романтиката, красивите жестове, но е склонен да предостави на своята партньорка организацията на целия им живот, докато той ще се задълбочи в търсене на своята истина от философска гледна точка. Ако една жена му създаде дом, уют и не търси от него никаква помощ, а и в края на тежкият й ден да му окаже чест и внимание да изслуша неговите размисли за света, то това ще бъде един сладък и щастлив семеен живот. Жената до мъжа риби, трябва да е дейна, активна, отговорна и много подредена и да не се надява, че нейният любим някой ден ще се промени, защото промяната ще доведе до разрив на отношенията. Бъдете внимателни защото именно мъжете риби успяват да водят и двойствен живот, точно защото не са обременени от нищо.

Мъжете и любовта според зодията част 1…

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.