Ал Пачино ще изиграе Аристотел Онасис

Режисьора Фернанду Мейрелис, ще прави филм за Онасис. Отначало се смяташе, че филма ще се казва“Онасис“, но по-късно промениха името на „Немезида“. Сценария е написан от Браулио Мантовани, по книгата на Питър Еванс „Немезида: Истинската история за Аристотел Онасис, Джаки и любовният триъгълник убил братята Кенеди“.

Историята разказва за „златният грък“ Аристотел Онасис и неговите взаимоотношения с Боби Кенеди, който е разследвал деловите му връзки и е пречел да търгува на територията на САЩ.

Писателят разказва, за силовото противопоставяне, което така разпалило Онасис, че той финансирал покушението срещу Робърт Кенеди. Според Питър Еванс, конфликта включвал и съперничество за Жаклин Кенеди.

Забележителното е, че Робърт Кенеди започва своята кариера в правителствения сектор именно със случая на незаконните търговски операции между Китай и САЩ. Той насочва своето внимание към Онасис, но преки улики така и не намира. Последвалата смърт на неговия брат – президент тогава на Америка, само задълбочава жестокото противопоставяне между гръцкия милиардер и Боби Кенеди.

Във филма става дума и за отношенията на Онасис с друг гръцки милиардер Ставрос Ниархос и оперната дива Мария Калас.

В ролята на Онанис ще видим Ал Пачино, а Боби Кенеди ще бъде превъплътен от ирландският актьор Майкъл Фасбендер. За сега още не е известно коя актриса ще изпълни ролята на Жаклин Кенеди. Режисьора все още провежда кастинг. Снимките на новата холивудска продукция се очаква да започнат през септември.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.