В Гърция отбелязват Международният ден на Танца

Първи в танцовия ден ще започнат атиняни. Днес на площад „Керамику“ в центъра на гръцката столица започва фестивала на танца, посветен на Международният ден на танца. Участие ще вземат танцови колективи от различни страни. На фестивала може да се видят много и различни видове танци: гръцки национални, аржентинско танго, бразилски, испански и др. Танцовият фестивал ще стартира в 20.00ч. и ще продължи три часа. Танцовото зрелище е напълно безплатно.

Освен това на стадион „Даис“ в квартал „Маруси“ в Атина, ще бъде открит Международен турнир по спортни бални танци „Акрополис“. В него ще вземат участие много танцьори от различни страни, които се състезават в латиноамериканска и европейска програма.

Солун пък ще „танцува“ на 29-ти април. Тогава в беломорският град ще бъде отбелязан Международния ден на танца.

Независимо от това, че започва Страстната седмица, която съобразно с християнските канони, трябва да премине в строгост и пост и в Атина и в Солун нейното начало ще бъде отбелязано в ритъма на танца.

Заедно с кмета на Солун в тържествата ще се включат и обществото на предавателите по танци, както и над 20 танцувални отбора и училища, които ще танцуват около Бялата кула, на площад Аристорел, Нарарина и Афона. Танцовият маратон ще започне в 11.00ч. сутринта и ще завърши вечерта.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.