Гърция – три хиляди острова, слънце и море

Като че след периода на „охлаждане“ на интереса на европейците към Гърция, е дошло време за идилия. Така австрийското издание „Der Standard” представи Гърция, като най-добрата страна за почивка. В статията се говори, че Гърция е най-доброто туристическо направление за европейците. Тук все още има прекрасни и богати музеи, археологически паметници, идеално чисто море, чудни пейзажи, пък и цялата тази лятна идилия е само на „една ръка разстояние“ за всеки австриец.

По неофициални данни около 40% от гражданите на Австрия, ще посетят Гърция през този сезон. Като че ли кризата изигра и добра роля в рекламиране на страната и днес туристическият интерес е много висок.

Автора на статията заявява, че австрийците най-много са привлечени от: морето, слънцето, паметниците на античността и великолепната гръцка кухня.

Журналиста описва красотите на остров Миконос и Корфу, а и последният няма нужда от много голяма реклама за австрийците, тъй като той е свързан с последната императрица Сиси (Елизабет Австрийска).

Елизабет императрица на Австрия кралица на Унгария
Елизабет
императрица на Австрия
кралица на Унгария

На Корфу е разположен и Ахилион – един от най-известните дворци в Европа, построен от императрица Сиси, съпруга на императора на Австрия, Франц Йосиф І. Елизабет за първи път посетила Корфу или както е по-известен Керкира лятото на 1861г. като е гостувала на английският Върховен комисар сър Хенри Стокс. Възхитена от спокойствието и красотата на острова, тя се върнала тук през 1889г. в търсене на утеха след смъртта на сина си. Елизабет Австрийска е била очарована от древногръцката митология и посветила своя дворец на героя на Древна Елада – Ахил (От тук идва и името на двореца Ахилион).

Дворецът “Ахилион” на остров Корфу, е превърнат в музей и е отворен за посетители всеки ден от годината.
Дворецът “Ахилион” на остров Корфу, е превърнат в музей и е отворен за посетители всеки ден от годината.

Според данни на Асоциацията на гръцките туристически фирми, в Гърция ще дойдат около 17 милиона туристи от цял свят.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.