Гърците обичат да се разкрасяват

Немските медии не спират да се питат, как така след като в Гърция има такава голяма криза, хората продължават да живеят добре. И списание „Шпигел“ не изостава от тази „модна“ тенденция. Този път вниманието е насочено към пластичната хирургия, която се оказва, че се развива много добре и в настоящата година.

Макар кризата да принуди няколко стотин хиляди гърци да се откажат, дори и от минимална медицинска застраховка и рядко търсене на медицинска помощ, то в същото време южната ни съседка е сред лидерите по пластични операции в света.

В областта на разкрасяването и пластичните операции, пред Гърция е само Южна Корея. По данни на немското списание „Шпигел“, жителите на Гърция обичат да се разкрасяват и как е възможно това в разгара на такава финансова криза.

Според статистиката още през 2011г. са били направени 142 394 операции, като това означава, че един на всеки 79 жител на Гърция е попадал под ръцете на пластичен хирург. За сравнение в Германия за 2011г. един на всеки 200 немеца се подложил на пластична корекция.

Според пластичния хирург Атанасиос Атанасиу, това може да се обясни много просто: „Когато около нас нещата не вървят добре, навсякъде е криза, това е потребност да чуеш поне, че си хубав. Освен това ние печелим много по-малко пари от други колеги по света. Адаптирали сме към пазара и сме намалили цените на нашите услуги.“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.