Къси полички и дълбоки деколтета в парламента на Гърция

Блузка с рисунка и къса зелена поличка на депутатката Рахил Макри от партията на „Независимите гърци“ отново постави темата за дрес-кода, който както ние вече писахме, беше въведен през януари тази година.

Летните температури коригираха строгият парламентарен имидж. Ако госпожа Макри, си беше седнала то може би рисунката на фланелката, нямаше да привлече така силно вниманието на всички, но тя излезе и на парламентарната трибуна, а там облеклото й се оказа „не по темата“.

Заместник председателя на парламента, г-н Калатзис отбеляза, че в парламента е въведен дрес-код и депутатите трябва да се придържат към него и добави: „Разбира се, нашият външен вид не показва нашите политически пристрастия и нашата работа, но все пак нека да сме по-сдържани особено в летния сезон“. Заместник председателя изясни, че в панталонки и прозрачни блузи не може да се ходи в Народното събрание.

Този случай отново даде възможност на гръцките медии да напомнят със снимки, облеклото на най-ярките гръцки дами в политиката. Трябва да отбележим, че те определено не спазват препоръките на г-н Калатзис.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.