Зодия и сънища – овен, телец, близнаци

Зодия овен, телец, близнаци и сънищата-1част

Диляна Иванова

В поредица от статии ще ви разкажа, за зодиите и символите в техните сънища. Почти всеки сънува, един цветни сънища, друг черно-бели, трети много вярват в символите им и в доста случаи, съня носи богата информация за нашето психологично състояние и настояще, но каквото и да сънуваме то засяга нашата душевност, личност и това прави сънят много личен и трудно да бъде споделен с други хора. Зигмунд Фройд е първият, който прави опит за систематизирано тълкуване на съня в книгата си „Тълкуване на сънищата“, публикувана в далечната 1899г. Но аз няма да ви занимаван нито с Фройд, Юнг или Фром, а ще обърна внимание на различните сънища според вашата слънчева зодия.

Зодия овен и сънищата

Зодия Овен
Зодия Овен

Астрологичен символ – овен.

Основна черта – енергия.

Зодиакални символи на съня: овен, червено-жълти и зелени квадрати, елен.

Управляваща планета: Марс.

Благоприятни дни: вторник и неделя.

Неблагоприятни дни: петък и събота.

Благоприятни числа от месеца: 9,18,27.

Цвят: червен.

Метал: желязо, злато, стомана.

Камъни: елмаз, диамант, рубин.

Растение: градински здравец, теменужки, напръстник, магнолия, хортензия.

Родените от 21 до 31 март се намират под влияние на планетата Марс. Това са силни натури, понякога и агресивни, но недисциплинирани и склонни към перчене и страст в любовта. Важни години: 1,30,45,75.

Овните родени от 1 до 11 април, са под влияние на Слънцето. Те са великодушни, благородни, честолюбиви и умеят да преодоляват препятствията. За тях главното е – успех в живота. Важни години: 15,19,30,35,45,57,60,76.

Родените от 12 до 20 април овни, се намират под влиянието на планетата Венера. Това са страстни и нежни хора, ловки и импулсивни, обичащи музиката и изяществото. За тях е много важно да са обичани и да обичат. Важни години: 15,30,36,40,60,66.

Истинското предназначение на зодия Овен – съзнание и творчество. Те внасят в своята работа оригиналност, упоритост и силна воля. В представите на овена, света се върти около него. На първи план стоят неговите собствени интереси и върви към тях пряко и винаги открито отстоява своята гледна точка. Чужди са му интригите и тайнствените неща, ето защо той, без да иска попада в трудни ситуации, за което често го предупреждават сънищата му.

Планетата Марс зарежда зодия овен със смелост и решителност, бурна енергия и силна воля, както и несекваща жажда за победи. Овена е знака на войната и за човека е добре да е свързан по някакъв начин с армията, военната професия и силите на реда, но ако това не се случи, хората представители на тази зодия, вкарват в живота си някой от тези характерни войнишки черти – отговорност, прицизност, сила, увереност, достойноство. По характер Овена е оптимист и освен това е много трудолюбив, което се забелязва и оценява. В сънищата често се случва да вижда картини, когато е на работа, общува с колеги, закъснява за работа и изобщо работният процес често му се явява на сън. Също част от сънищата може да се окаже, така желаното кариерно развитие – победа в конкурс, началническа позиция. Овена може да се вижда в нов кабинет, а в съня му да изобилстват символите на власт. Ако той успее да разгадае тези символи правилно, може да получи така желаното кариерно предвижване към върха.

Заедно с всичко изброено, овенът е и доста сантиментален и поетичен, ето защо често се занимава да тълкува сънищата си, да ги разказва и дори да ги записва и да търси в съновници тяхното значение.

Като правило овена живее за днешния ден и заради това за него е важен текущият момент, а миналите грешки ги забравя бързо и не му създават големи тревоги, а утрешният ден е твърде далече. Така че каквото и да сънува и дори да го разтълкува и да види нещо интересно за себе си там, то бързо остава в миналото. Сънищата го вълнуват до момента на първото сутрешно кафе.

Зодия Телец и сънищата

Зодия телец
Зодия телец

Астрологичен символ: бик.

Основна черта: практичност.

Знакови символи на съня: крилат бик, триъгълник.

Управляващата планета: Венера.

Благоприятни дни: понеделник и петък.

Неблагоприятни дни: вторник.

Благоприятни числа: 2,4,15,24.

Цвят: зелен.

Метал: мед.

Камъни: нефрит, изумруд, оникс, тюркоаз, сапфир.

Цветя: циклама, далия, момина сълза, люляк.

Телците родени от 21 април до 1 май са под влияние на планетата Меркурий. Те притежават големи умствени способности и имат склонност към търговия и селско стопанство. Важните години за тях са: 16,24,30,39,45,57.

Родените от 2 до 11 май се покровителстват от Луната. Те са мечтателни, благородни и нерешителни. Имат склонност към политика и литература. Важни години: 16,21,24,33,41,50,60,64.

Родените от 12-ти до 20 май са под влиянието на планетата Сатурн. Те не са много разговорливи и са до известна степен песимисти. Те се плашат от самотата и бедността, затова работят много упорито и обикновено натрупват голямо богатство, осигурявайки себе си и децата си. Важни години: 16,21,24,33,41,50,60,64.

От най-древни времена Телците се свързват с богатство и трудолюбие. По характер Телеца е издръжлив. Той няма да нервничи, ако нещо не се получава. Колкото по-силно е напрежението в една ситуация, толкова по спокойни и издръжливи са Телците. Всички неприятности, посреща без паника и твърдо следва своята цел. Това е зодията на обичта към живота, общуването и влюбчивостта, спокойствието и решителността, постоянството и традиционализма.

Сънищата дават на телеца мъдри съвети. Това помага да изгражда точна представа за света и да ориентира своята материална ценностна система и да постига желаното. Но доста често телеца не слуша интуицията си и сънищата си, а се доверява на своите качества. Телеца трябва да бъде по-благодарен на висшите сили за своята издръжливост, иначе късмета може да му обърне гръб. Не всичко в този свят е работа и не винаги силата е в двете им ръце, защото без силата на съдбата нищо не се получава. Телецът обича домашния уют и семейният живот. Телецът е предан на семейството и на приятелите си, ето защо в неговите сънища, често има фигури на хора.

Зодия близнаци и сънищата

Зодия близнаци
Зодия близнаци

Астрологичен символ: близнаци.

Основна черта: интелектуален.

Знакови символи на съня: букви, числа, близнаци, маска, ръка.

Управляваща планета: Меркурий.

Благоприятни дни: сряда и неделя.

Неблагоприятен ден: четвъртък.

Благоприятни числа от месеца: 5,14,23.

Метал: злато, сребро.

Цвят: оранжев.

Камъни: ахат, аквамарин, цитрин, тигрово око, турмалин.

Растение: жасмин, маргаритка, теменужка, нарцис.

Близнаците родени от 21 до 31 май се намират под влияние на планетата Юпитер. Те са умни, интуитивни, склонни към изкуство и са безкористни. Важни години: 10,20,30,40,50,60,70.

Родените от 1 до 10-ти юни са под влияние на планетата Марс. Те са неспокойни, понякога агресивни, търсещи победата, задълбочени в работата си. Важни години: 8,10,16,20,32,40,48,56,64,72.

Родените от 11 до 21 юни са под влияние на Слънцето. По характер на необуздани, властни, раздразнителни, подигравателни, клюкари, много горди. Важни години: 10,20,30,50,60,70,80.

Близнаците са пълни с идеи, мисли и принципи. Тяхната душа се вдъхновява лесно, а въображението им е богато и цветно.

Въображението е свойство на нашият разум, което е така необходимо за сънищата, което освен това ни помага да създадем желаното бъдеще и да реализираме мечтите и фантазиите си. С каквато и фантастична работа да се заемат близнаците, на тях задължително им върви и именно за това се говори в техните сънища.

Съдбата им показва в кои моменти да се пазят от врагове, в кои моменти да атакуват. Близнаците се стремят да са идеални във всяка работа, но е трудно се определи, кое е по-важно за тях – парите или любовта. На тях винаги нещо не им достига и са винаги неудовлетворени. Техния мозък се намира в непрекъснато напрежение, ето защо се налага да си почиват по-често и да спят повече.

На близнаците им е присъщо двойственото поведение и непредсказуемите действия. Понякога един представител на зодия близнаци се държи напълно непоследователно, обърквайки не толкова човека срещу него, но главно самият себе си. Те са природни политици и имат силна мозъчна дейност, което им помага да помнят сънищата си достатъчно дълго време и да извличат нужната информация от символите, които им поднасят те.

Зодия рак, лъв,дева и сънищата…

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.