Холандският крал си купи къща в Гърция

В курортният град Порто Хели, намиращ се на 185км. югозападно от Атина холандският крал Вилем Александър и неговата съпруга Максима, разположиха своята лятна резиденция. Кралският дворец е бивша собственост на немския фотограф Манфред Рикер и продажбата е възлязла на стойност 4,5 милиона евро.

Холандският крал Вилем-Александър и неговата съпруга Максима си купиха летен дворец в Гърция
Холандският крал Вилем-Александър и неговата съпруга Максима си купиха летен дворец в Гърция

В Порто Хели Вилем Александър се влюбва преди три години, през 2010г. когато е бил в Гърция на сватбата на своя приятел гръцкият принц Николаос Глюксбург с красавицата Татяна Блатник. Тогава Вилем е поискал да купи земя, на която да построи свой кралски дворец, но след това попаднал на разкошната къща на немския фотограф, която е разположена на голяма територия пълна с градини, дървета и басейн.

Кралската къща си има и собствен плаж с неголямо пристанище, където е акостирала яхтата, с която кралското семейство и неговите височайши гости ще пътуват до любимия остров на краля Спецес.

Собствениците на ресторанти и таверни, където кралското семейство вечеря, потвърждават, че краля се държи като обикновен турист – вежлив и щедър. Той често си говори с местните жители и със своите поданици, холандските туристи, обичащи Пелопонес.

Порто Хели, перлата на Пелопонес – гръцкото Монако, е любимо място за гръцкото кралско семейство, роднините от английското кралско семейство, както и много други особи с дълбока „синя“ кръв.
Порто Хели – гръцкото Монако, е любимо място kа гръцкото кралско семейство, роднините от английското кралско семейство, както и много други особи с дълбока „синя“ кръв.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.