Пафос и Полис бяха отличени с европейски туристически награди

Златен медал в европейския конкурс „Quality Coast“ получи Пафос, с което районът влезе в Топ 20 на най-устойчивите туристически дестинации в Европа. Отличието бе спечелено в конкуренция с 1000 участници, като класацията се извършва по 20 критерия от пет тематични области.

Крайбрежният район е известен по целия свят като родното място на Афродита. Той съчетава зашеметяваща природа, живописна брегова линия и уникални паметници от векомете. Присъдената европейска туристическа награда оценява сътрудничеството между местните власти на общините в района и туристическите органи за опазване на крайбрежната околна среда, историческите забележителност и социалните структури, за защита на местната идентичност и културно наследство, за насърчаване на устойчив модел на развитие на крайбрежието.

Европейска награда за туризъм получи и община Полис. Тя бе обявена като „отлична европейска дестинация“ в рамките на европейския конкурс EDEN-2013 за достъпен туризъм. В него се отличават дестинации, които са така разработени туристически, че са достъпни за всички посетители, независимо от тяхното физическо състояние, възраст или увреждане. EDEN насърчава европейски райони, където целта за икономически растеж се преследва по такъв начин, че да се гарантира социална, културна и екологична устойчивост на туризма.

Двете европейски туристически награди ще спомогнат още повече за привличането на повече туристи и гости в района на Пафос и Полис. Това е и част от подготовката за успешното представяне на Пафос като Европейска столица на културата през 2017 г.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.